Städa innan du flyttar: En checklista för flyttstädning

Introduktion: Du har precis flyttat in i ditt nya hem, och det första på din att-göra-lista är att städa! Men innan du ens börjar måste du rengöra köket och badrummet.
Och innan du vet ordet av kommer du att arbeta dig igenom en checklista med uppgifter som hjälper dig att göra din flytt så smidig som möjligt. Här är några tips för att göra din flytt smidigare:
Avsnitt 1. Så här städar du innan du flyttar.
Städ
 
RENGÖRING INNAN DU FLYTTAR:
-Börja med att kontrollera att du har allt du behöver för att flytta. Detta inkluderar en flyttbil, verktyg och förnödenheter.
 
-Samla sedan allt ditt material som behövs för flytten. Dessa föremål inkluderar lådor, packlådor, flyttbilar, etc.
– För att städa huset:
 
1. Börja med att ta bort alla potentiella hinder från rummet: möbler, bilder, mattor, draperier, etc.
 
2. Ta bort all smuts eller damm som kan finnas på ytor (dörrar och fönster).
 
3. Torka av ytor med en torr trasa eller pappershandduk tills allt är rent och glänsande (det kan ta några minuter).
 
4. Skölj av alla uppbyggda produkter som färg eller rengöringsmedel i områden där de kommer att användas (som köket).
städ
 
Avsnitt 2. Hur du städar huset innan du flyttar.
 
2. För att rengöra golvet:
a. Använd ett rengöringsmedel som är säkert för plast- och trägolv.
 
b. Blöt området som ska rengöras och låt det torka helt innan du går vidare.
 
c. Använd en dammsugare med slangfästet för att suga upp smuts, damm och annat skräp från golvbrädorna, väggarna och möblerna.
 
d. Rengöringsprodukter ska endast användas enligt anvisningarna på produktens förpackning eller av en fackman vid behov.
 
Avsnitt 3. Hur du städar kontoret innan du flyttar.
När du flyttar är det viktigt att rengöra skrivbordet och all kringutrustning som kommer att användas på ditt nya kontor. Detta inkluderar allt från datorns tangentbord och mus till skrivare och skannrar.
För att rengöra skrivbordet, använd en mild tvållösning och varmt vatten. Se till att skölja varje föremål noggrant innan du sätter tillbaka det på rätt plats.
 
För att rengöra bordet, använd en tvålvattenlösning och en mjuk trasa. Torka av båda sidorna av bordet för jämn täckning och se till att torka bort eventuell överflödig fukt.
 
Underavsnitt 3.2 Hur man rengör bordet.
Efter rengöring av bordsskivan är det dags att gå vidare till rengöring av väggar och fönster. Använd en mild tvållösning och varmt vatten för att tvätta bort all smuts eller smuts som kan ha byggts upp med tiden. Se till att torka av alla områden som var våta under rengöringsprocessen.
 
Underavsnitt 3.3 Hur man rengör fönsterrutorna.
Slutligen är det dags att ta hand om eventuella krossade glas eller andra skador som kan ha uppstått när du städar ditt kontor. Använd en kolv eller hink fylld med tvålvatten för att komma in i alla skrymslen och vrår där glaset har krossats. Arbeta snabbt och skonsamt, eftersom för stor skada kan leda till dyra reparationer senare!
Slutsats
Att städa huset innan du flyttar kan vara en skrämmande uppgift, men det är viktigt att vidta nödvändiga åtgärder för att göra det till en lek. Genom att rengöra golv, väggar, dörrar, stolar och möbler kommer du att vara i bra form att röra dig i. Dessutom kan du genom att rengöra fönster och rutor minska bländning och värme under din flytt. Slutligen, genom att hålla alla dina förnödenheter rena och organiserade innan inflyttningsdagen kommer, är du redo för verksamheten.

Leave a Reply